Om oss

Förr – nu – framtid

Det tog sin början i slutet av 1940-talet, då Simon Pettersson startade Simons Metallindustri hemma på gården. 1968 byggdes nya lokaler på annan plats. Företaget huserar idag på samma adress även om det har byggts till flertalet gånger.

Efter Simons bortgång drev hans fru Anna-Lisa företaget själv under en tid innan hon frågade sin bror Lennart om han ville köpa det av henne. Efter lite funderande så beslöt sig Lennart för att köpa det av sin syster och blev första generationen Nordenström att driva företaget från och med 1989.

Under tiotalet år drev han företaget i stort sett oförändrat med tillverkning av båtbeslag, men när sonen Torbjörn trädde in i företaget i slutet av 1990-talet gjorde han det med nya idéer och med färska erfarenheter av formblåsning.

Idag står formblåsningen för ungefär 80% av verksamheten och ännu mer av utrymmet i lokalerna. Det var för övrigt när formblåsningen började ta fart som nybyggnationerna avlöste varandra.  Försiktighet rådde och vi vågade inte bygga för stort på en gång. Men affärerna gick bra och det blev snart trångbott. Vi byggde därför ut i omgångar för att kunna bemöta kundernas önskemål och ökade efterfrågan.

Vi kommer även fortsättningsvis leverera bästa möjliga produkter till våra kunder. Vi vill hela tiden utvecklas och få nya erfarenheter och sedan 2020 ingår vi i MIDAQ Koncernen som ger muskler i ryggen för att utvecklas inom Teknisk Formblåsning samt inom Emballage med sikte på att bli dom bästa i Skandinavien inom dessa områden – med bästa möjliga service!